Dé grootste bingosite van Nederland!
Feniks

Hoe speel je Feniks?

Feniks is een populaire Arcade game bij tombola. Laat je meeslepen in het Aziatische thema van dit spel. Wanneer het spel opstart, zie je dat de kast is vormgegeven als een tempel. Zo heb je meteen het gevoel alsof je je in Azië bevindt.

Op deze pagina leggen we uit hoe Feniks werkt. We vertellen je alles over de inzet, de symbolen, de uitbetalingen en het spannende bonusspel dat je met de juiste symbolen activeert!

Feniks in het kort

Het uitkeringspercentage (RTP) van Feniks bedraagt 98%. Dit betekent als wij bijvoorbeeld gemiddeld €100,- ontvangen uit inzetten, wij €98,00 uitbetalen bij gewonnen spellen.

De Feniks kast lijkt op een tempel met op de achtergrond besneeuwde bergen. Leuk is dat de achtergrond verandert in een zonsopkomst zodra je het bonusspel geactiveerd hebt. Bij de bonusronde klapt een wild symbool zichzelf open over een gehele rol voor extra prijzen.

Met symbolen als een gong, lotusbloem, parasol en de feniks in de hoofdrol, vorm je combinaties op een speelveld van 5 rollen en 3 rijen.

X

Voorbeeld 1

X

Voorbeeld 2

X

Voorbeeld 3

Basisspel & Inzet

Het basisspel van de gokkast Feniks biedt 243 winstmanieren met een Win Both Ways-systeem. Symbolen hoeven daarom niet op actieve winlijnen te komen. Het is namelijk zo dat je combinaties van uiterst links naar rechts op aangrenzende rollen vormt. Zo heb je meer kans op winnende combinaties en dat zorgt voor een aangename spanning.

Zet 5, 10, 20, 50 eurocent, 1 euro of 2 euro in. De eerste keer dat je speelt is de inzet ingesteld op 5 eurocent. De inzet is per beurt onder de rollen met de min- en plusknop te wijzigen. De inzet wordt direct afgeschreven. Slechts 1 spel per keer kan er gespeeld worden. 

Kies je inzet en selecteer 'Koop'. De rollen beginnen automatisch te draaien. Prijzen worden toegekend volgens de uitbetalingstabel die kan worden weergegeven door op het trofee-pictogram te klikken op het spelscherm.

kosmos spelen

Symbolen & Uitbetalingen

Hoe hoger de inzet, hoe hoger de uitbetaling zal zijn. De lotusbloem, de parasol, de bonsaiboom, het samoeraizwaard en de qinqin (een geplukte Chinese luit) zijn symbolen waar je met drie of meer aangrenzend een leuk prijsje pakt.

De gong is een scatter symbool en kan op alle posities terechtkomen. Hij levert tot 50x je inzet op bij vijf opeenvolgende symbolen. De hoogste uitbetalingen behaal je met de feniks als wild symbool. Met drie stuks opeenvolgend win je 10x je inzet. Met vier wilds win je 100x je inzet en met vijf krijg je 150x je inzet. Tenslotte kun je met het gong-symbool gratis spins winnen. Dan draaien de rollen extra rondes zonder dat je zelf geld hoeft in te leggen.

feniks

Drie wild symbolen vermenigvuldigen je inzet 10x, vier wilds 100x en vijf wilds 150x.

kosmos

Bij vier bonussymbolen op een van de rollen ontvang je 10x je inzet, bij vijf symbolen is dit 50x je inzet.

kosmos

In de bonusronde is de veer het scattersymbool. Als je 3 of meer scattersymbolen krijgt op een van de rollen, win je een prijs.

Feniks bonusspel

Het bonusspel van Feniks mag je spelen wanneer je drie of meer scatter symbolen in beeld scoort. Het speelveld zal veranderen in een zonsopkomst en je krijgt zes gratis spins. Elke beurt tijdens de gratis spins rondes verschijnen er stacked wild symbolen.

Het is dezelfde feniks als in het basisspel, maar nu vult hij een hele rol. Na elke beurt verandert de feniks van positie. Het is niet mogelijk om opnieuw gratis spins te activeren, wat bij veel andere tombola spellen wel mogelijk is.

bonus

Verbinding verbroken?

Mocht tijdens het spelen de internetverbinding wegvallen, dan zal het spel automatisch verder gaan op onze server en worden eventuele winsten uitbetaald. Als je weer verbonden bent kun je weer verder gaan met het spel. 

Als de internet verbinding verbroken wordt terwijl je een spel speelt waarin de bonusronde geactiveerd wordt, dan is deze pas te spelen als de internetverbinding weer is hersteld.

Storing?

Ben je lekker aan het spelen, maar loopt het spel plotseling vast? Dan kan het zijn dat er een storing is. Je behaalde prijzen worden dan gewoon uitbetaald. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Als er een storing optreedt tijdens een bonusronde, dan kan je de volgende keer dat je inlogt terugkeren naar het gedeeltelijk voltooide spel. Je kan het spel afmaken op de desktop of app.

Registreer en pak je Welkomstbonus!

Stort €10 en krijg €20 welkomstbonus*, stort je €25 dan krijg €50 extra bonusgeld! Zonder rondspeelvoorwaarden!  *Alleen geldig voor nieuwe spelers vanaf 24 jaar (bonusgeld info klik hier). Speel alle unieke Bingo en Arcade spellen alleen bij tombola! 

Speel