Dé grootste bingosite van Nederland!
Bingo90

Hoe speel je bingo90?

Iedereen houdt van een klassieker en bingo90 is het origineel. Dit is tombola's versie van 90-bal bingo. Kom lekker meedoen met prijzen voor Een Rij, Twee Rijen, een Volle Kaart en een progressieve Jackpot.

Bingo90 wordt zo genoemd omdat de afroeper ballen trekt die genummerd zijn van 1 tot 90. De nummers op je tickets lopen ook van 1 tot 90. Onze versie van 90-bal bingo is snel, spannend en eenvoudig te spelen! Dit spel is een vaste tombola favoriet.

Spelregels

De spelregels van bingo90

In de basis kent bingo90 dezelfde spelregels als de klassieke bingo variant die veel mensen kennen. Iedere speler heeft één of meerdere bingokaarten met hierop cijfers. Er worden bingoballen getrokken en de speler die als eerste zijn of haar kaart vol heeft, wint het spel.

Het aantal ballen dat getrokken wordt en de vorm van de bingokaart zijn bij bingo90 wel anders dan bij het klassieke bingo75. In bingo90 zitten er 90 bingoballen in het spel.

Op elke bingokaart staan willekeurig 15 van deze getallen. De kaart is langwerpig en heeft in totaal 9x3 = 27 vakjes. Deze vakjes zijn dus niet allemaal gevuld. De lege vakjes hebben in Bingo90 geen functie. Per horizontale rij zijn er altijd 5 vakjes gevuld en 4 dus niet.

kaartjes

Wat kost een bingo90 kaart?

Voor weinig geld kun je al meedoen met bingo90. Een bingokaart kost slechts 10 cent per stuk. Het is ook mogelijk om een strook van 6 kaarten te kopen. Dit kost 50 cent, dus dan heb je 6 kaarten voor de prijs van 5.

Een speler kan maximaal 24 kaarten (4 stroken) voor een spel kopen op voorwaarde dat het saldo toereikend is. Koop je een kaart, dan wordt het direct van je saldo afgeschreven. Je kunt dus vanaf 10 cent meedoen, tot maximaal 2 euro per ronde.

Gedurende een spel kun je enkel kaarten kopen voor de volgende ronde. De kaartjes hebben 9 kolommen en 3 horizontale rijen, met op elke rij 5 nummers en 4 lege plekken - net als het origineel.

Bingo90

Tijdens het bingo90 spel

Je kunt deelnemen aan de vriendelijke chat in de chatkamer terwijl je je klaarmaakt voor de start van het spel. Hierin staan onze Chat Moderators altijd klaar staan om je te helpen als je vastloopt.

Terwijl een spel aan de gang is, kun je je tickets manueel markeren of ervoor kiezen om de opgeroepen nummers automatisch te laten afstrepen.

Getrokken nummers worden aan de linkerkant van het scherm weergegeven. Elk nummer wordt afzonderlijk gemarkeerd op het algemeen raster. Net als bij traditionele bingo kan een nummer slechts 1 maal getrokken worden.

Tijdens het spel zul je merken dat je tickets op en neer bewegen. Dat komt omdat we je beste tickets bovenaan zetten. Er staat 3tg, 2tg (te gaan) op deze tickets om te laten zien welke het dichtst bij een volle kaart zit.

De prijzen in bingo90

De hoofdprijs in bingo90 is, net zoals bij de traditionele bingo75, voor de speler die als eerste zijn of haar kaart helemaal vol heeft. Hiervoor moet je dus 15 getallen hebben afgestreept. 

Maar ook op eerdere momenten in het spel worden er meestal prijzen weggegeven. Zo krijgt de speler die als eerste een volledige horizontale rij van 5 getallen heeft afgestreept vaak een prijs. Ook de speler die als eerste 2 van zulke rijen vol heeft valt in de prijzen. Daarna wordt er meestal voor een Full House, oftewel een volle kaart, gespeeld.

Hoeveel de winnaars in Bingo90 winnen, hangt meestal af van hoeveel spelers er aan het spel meedoen. Het aantal kaarten dat voor die ronde verkocht is en de totale hoogte van de inzet zijn dan van belang bij het bepalen van de prijzen. Het ligt er ook aan of het spel op dat moment deel uitmaakt van een lopende actie/promotie, zoals The Great One.

Het uitkeringspercentage (voor lijnprijzen en een volle kaart) bedraagt altijd minstens 80%. De progressieve jackpot is 5% dus totaal 85%. 4.473% van de totale spelinzet draagt bij aan de jackpot welke begint op €1.000.

Als meerdere spelers tegelijkertijd 1 of 2 rijen vol hebben of dat ze tegelijk het laatste cijfer op hun kaart afstrepen. In dat geval zal de geldprijs eerlijk verdeeld worden onder de winnende spelers. Prijzen worden onmiddellijk bijgeschreven op het saldo. 

Winnaars

Verbinding verbroken?

Mocht tijdens het spelen de internetverbinding wegvallen, dan zal het spel automatisch verder gaan op onze server en worden eventuele winsten uitbetaald. Als je weer verbonden bent kun je weer verder gaan met het spel. 

Storing?

Ben je lekker aan het spelen, maar loopt het spel plotseling vast? Dan kan het zijn dat er een storing is. Je behaalde prijzen worden dan gewoon uitbetaald. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Registreer en pak je Welkomstbonus!

Stort €10 en krijg €20 welkomstbonus*, stort je €25 dan krijg €50 extra bonusgeld! Zonder rondspeelvoorwaarden!  *Alleen geldig voor nieuwe spelers vanaf 24 jaar (bonusgeld info klik hier). Speel alle unieke Bingo en Arcade spellen alleen bij tombola! 

Speel