Dé grootste bingosite van Nederland!
Bingo90

Hoe speel je bingo75?

Bingo75 is een van de meest gespeelde bingo varianten. Het is de klassieke bingo versie die veel mensen wel bekend voor zal komen. Ben jij benieuwd naar wat bingo75 precies is? We vertellen je alles over de spelregels, de kosten en de prijzen. Zo ben je helemaal op de hoogte als je zelf bingo75 gaat spelen.

Bingo75 wordt zo genoemd omdat de afroeper ballen trekt die genummerd zijn van 1 tot 75. De nummers op je tickets lopen ook van 1 tot 75. Onze versie van 75-bal bingo is snel, spannend en eenvoudig te spelen! Dit spel is een vaste tombola favoriet.

Spelregels bingo75

De spelregels van bingo75

Zoals de naam al zegt, wordt deze bingo variant dus gespeeld met 75 bingoballen. Elke bingokaart heeft 5x5 vakjes, met in totaal 25 getallen.

Bovenaan de bingokaart staan de letters B-I-N-G-O. Ook staat vast in welke kolom welke cijfers kunnen staan. Dat is als volgt verdeeld: B: 1 t/m 15. I: 16 t/m 30. N: 31 t/m 45. G: 46 t/m 60. O: 61 t/m 75.

Om bij bingo te winnen moet je als eerste de getallen op jouw bingokaart hebben afgestreept. Bij bingo75 is dat niet anders. Daarnaast wordt er bij bingo75 niet alleen gespeeld voor een volle kaart, maar zijn er ook meestal prijzen voor de spelers die als eerste 1, 2, 3 of 4 lijnen vol hebben.

Daarnaast is er met bingo75 een jackpot te winnen. Zo win je in de bingo75 van tombola een jackpot als je jouw volledige kaart weet af te strepen terwijl er maximaal 53 van de 75 ballen getrokken zijn.

kaartjes

Wat kost een bingo75 kaart?

Als je wil meespelen met bingo75, zul je minstens één bingokaart moeten kopen. Een bingokaart kost 20 cent per stuk, dus je kunt al meespelen voor een laag bedrag.

Ook is het mogelijk om met meerdere kaarten mee te spelen. Je kiest dan zelf met hoeveel kaarten je wilt spelen. Een strook bestaat uit 3 kaarten en kost omgerekend minder dan 3 losse kaarten. Hoe meer kaarten je koopt, hoe goedkoper het per kaart is. Een strook kost 50 cent.

Wel is er een maximum aantal kaarten waarmee je mee mag spelen. In bingo75 mag je maximaal met 12 kaarten verdeeld over 4 stroken spelen.. Het maximale aantal van 4 stroken kost 2 euro.

Gedurende een spel kun je enkel kaarten kopen voor de volgende ronde.

Bingo75

Tijdens het bingo75 spel

Je kunt deelnemen aan de vriendelijke chat in de chatkamer terwijl je je klaarmaakt voor de start van het spel. Hierin staan onze Chat Moderators altijd klaar staan om je te helpen als je vastloopt.

Terwijl een spel aan de gang is, kun je je tickets manueel markeren of ervoor kiezen om de opgeroepen nummers automatisch te laten afstrepen.

Getrokken nummers worden aan de linkerkant van het scherm weergegeven. Elk nummer wordt afzonderlijk gemarkeerd op het algemeen raster. Net als bij traditionele bingo kan een nummer slechts 1 maal getrokken worden.

Tijdens het spel zul je merken dat je tickets op en neer bewegen. Dat komt omdat we je beste tickets bovenaan zetten. Er staat 3tg, 2tg (te gaan) op deze tickets om te laten zien welke het dichtst bij een volle kaart zit.

De prijzen in bingo75

De hoofdprijs in bingo75 is, net zoals bij bingo90, voor de speler die als eerste zijn of haar kaart helemaal vol heeft. Hiervoor moet je dus 25 getallen hebben afgestreept. 

Hoeveel je wint, hangt af van verschillende factoren. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal spelers dat meespeelt, het aantal kaarten dat deze spelers gekocht hebben en de totale inzet die hiermee gedaan is. Het kan dus goed zijn dat er in het ene potje meer te winnen valt dan in het volgende potje.

Het uitkeringspercentage (voor lijnprijzen en een volle kaart) bedraagt altijd minstens 85%. Als je een volle kaart behaalt er als 53 of minder ballen getrokken zijn, pak je de jackpot van €500.

Als meerdere spelers tegelijkertijd 1 of 2 rijen vol hebben of dat ze tegelijk het laatste cijfer op hun kaart afstrepen. In dat geval zal de geldprijs eerlijk verdeeld worden onder de winnende spelers. Prijzen worden onmiddellijk bijgeschreven op het saldo.

Winnaars

Verbinding verbroken?

Mocht tijdens het spelen de internetverbinding wegvallen, dan zal het spel automatisch verder gaan op onze server en worden eventuele winsten uitbetaald. Als je weer verbonden bent kun je weer verder gaan met het spel. 

Storing?

Ben je lekker aan het spelen, maar loopt het spel plotseling vast? Dan kan het zijn dat er een storing is. Je behaalde prijzen worden dan gewoon uitbetaald. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Registreer en pak je Welkomstbonus!

Stort €10 en krijg €20 welkomstbonus*, stort je €25 dan krijg €50 extra bonusgeld! Zonder rondspeelvoorwaarden!  *Alleen geldig voor nieuwe spelers vanaf 24 jaar (bonusgeld info klik hier). Speel alle unieke Bingo en Arcade spellen alleen bij tombola! 

Speel